Transition Coaching

Transition ! forandringen i organisationen hvad enten det er en ny ansat en udnævnelse en flytning eller en omorganisering. Så ryster vi træet og rødderne har ikke det samme fodfæste i en periode og muligheden for fejl og lavere produktivitet og usikkerhed i organisationen er fremherskende og der er mange ting som kan gå galt.

I USA har man lavet målinger som viser at op mod 30% går tabt og at organisationer sættes i et midlertidigt vacum – selvfølgelig med den hensigt at speede up efter denne slow down. bpos kommer med en række gode forslag til hvordan man kan tilsikre sig en glidende overgang – en fornuftig overlevering en god start – en sikring af det gamle som virkede og et nyt rum til det nye og fællesnævneren i de fleste af de gode råd bygger på ordentlig planlægning – en mentor/successor/coach tildeling som fjerner bekymringer og accelererer nye tiltag.

Vi deler organisationer ind i 4 forskellige kategorier – start ups – turn arounds – realignments og sustaining success hvor der for hver af områderne gælder forskellige dynamikker og det er derfor vigtigt at tilpasse ens leadership til situationen. I en hurtig rundringning til nogle af de store virksomheder i Danmark fandt jeg kun Novo som var begyndt at arbejde med dette felt og som havde lavet en politik omkring transition af medarbejdere og ledere.

Hvis Du gerne vil orientere dig om transition generelt kan jeg anbefale at læse Michael Watkins ”the first 90 days”

 

Comments are closed.