Økonomania – I kaos hersker der muligheder

Økonomisk Krise! Økologisk katastrofe! Dagligt bombarderes vi med varsler, der får os til at frygte for den ukendte fremtid. Frygten for at vi mister vores arbejde og frygten for at vores jord ikke overlever denne laden stå til og overproduktion af Co2. Der er dårligdomme på de flestes læber for tiden, og vi er i gang med en masse suggession hvor vi hele tiden bekræfter hinanden i hvor forfærdeligt det går omkring os. Det interessante er at de fleste ikke er direkte ramt (med mindre de sælger deres aktier eller deres bolig) eller med mindre de tager til Kina og oplever hvor svært det kan være at trække vejret i storbyerne. Når jeg spørger den enkelte hvor meget de er påvirket af ”økonomania” så siger de fleste – ja jeg er jo ikke direkte ramt men man ser jo forsiderne på aviserne og kurverne der knækker og isbjergene der smelter så det påvirker jo på et eller andet punkt vores underbevidsthed og lægger en dyne over vores begejstring for at være i live og være tilstede lige her og nu. Kan det virkelig være rigtigt? I Danmark går det godt  – sammenlignet med resten af verden er vi enormt privilegerede og helt i front når det handler om økologi og udvikling af produkter og services inden for det område. Vi bliver naturligvis økonomisk ramt da vores økonomi er baseret på meget høj samhandel med hele verden, så den enkelte virksomhed mærker selvfølgelig denne midlertidige nedgang i verdensøkonomien. Men vi bør fastholde og bevare vores positive og konstruktive syn på verden (vi er verdens lykkeligste folkefærd) og vi bør se mulighederne i denne økonomiske orkan.
Der er, som de fleste ved, et sted i orkanen, hvor der er helt vindstille. Her bliver man ikke direkte påvirket og kan kigge ud på de store kræfter der bevæger orkanen. Lad os gå derind og nyde stormen og tænke over hvad vi kan bruge den til og hvad vi positivt kan få ud af den. I kaos hersker der muligheder (godt nok sagt af gammel kommunist, men ikke desto mindre sandt). Dem der tør, dem der tror og dem der bare gør det har selvsagt markant højere sandsynlighed for at lykkedes med deres forehavender, end dem, der graver sig ned og venter på at kurven knækker igen. be positive – tro på det! Gør en forskel, og blæs de vinde du synes der skal blæses.

This entry was posted in Inspiration and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>