Fra hardcore business til heartcore business

 

Overskriften er hentet fra www.taniaellis.com som er specialist I CSR (Cooperate social responsibility) og beskriver ret godt det ledelsesmæssige fokusskifte som er sket over de sidste år fra hardcore management find fem fejl og benhårde talknusere og det at betragte en virksomhed som en maskine til i dag at kikke på menneskelige kvaliteter – kompetencer og samspil og tage ansvar for at være en del af samfundet både erhvervsmæssigt men nu også politisk og i særdeleshed økologisk og medmenneskeligt og med det nye leder mantra leadership er der for alvor åbnet op for Heartcore Business.

I krisetider skærer man ind til benet og kommer ind til kernen (Hardcore) af det som er virksomhedens eksistensberettigelse nemlig den merværdi der kan skabes hos virksomhedens kunder. Alt unødig aktivitet falder fra og der hvor man ikke kan estimere et fornuftigt udbytte falder businesscasen. Vi har nu i næsten 7 år haft masser at wannabee projekter som vi har haft råd til at afprøve og eksperimentere med og det har været ok at de ikke gav afkast her og nu fordi vores cashflow har været tilstrækkeligt stort til at finansiere det – nu er cashflowet faldet og nogle industrier er ramt med mellem 30 og 65 % nedgang – og hvem kan på få måneder omlægge sine omkostninger så dramatisk .

Din underleverandør eller dine business kunder har samme udfordring som dig – hvorfor mødes i ikke for at tale om det og sammen finde nye veje til omkostningsoptimering og til brainstorming om evt. udvikling af nye produkter/services som bedre matcher den nuværende markedssituation.

I fælles projekter kører man naturligvis med åbne kalkulationer og det gør at vi pludselig er i samme båd og bedre forstår hinandens verdener.

Vi skal alle finde nye løsninger og det gør vi bedst sammen i en positiv dialog hvor den tredje dimension opstår og skaber en win win for begge partner – hvem vil du gerne mødes med ? hvor har du brug for at tænke Heartcore frem for Hardcore – ring og aftal et møde hvor i i fællesskab får løst udfordringen.

This entry was posted in Inspiration, Ledelse and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>